افغانستان خانه امنی برای خبرنگاران نیست/اطلاعات مهم در دسترس رسانه‌های غربی قرار می‌گیرد

ساخت وبلاگ
نسخه چاپيارسال به دوستان
http://fna.ir/11LRHK
کپی

آدرس مورد نظر کپی شد

فعالان رسانه‌ای افغانستان با بیان اینکه مسئولان دولتی اطلاعات مهم را پیش از رسانه‌های داخلی به رسانه‌های غربی می‌دهند، اظهار داشتند: افغانستان خانه امنی برای خبرنگاران نیست.

خبرگزاری فارس: افغانستان خانه امنی برای خبرنگاران نیست/اطلاعات مهم در دسترس رسانه‌های غربی قرار می‌گیرد

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، برخی فعالان رسانه‌ای و خبرنگاران با ابراز نگرانی از افزایش خشونت و عدم دسترسی خبرنگاران به اطلاعات گفتند: مسئولان دولتی اطلاعات مهم را پیش از رسانه‌های داخلی، در دسترس رسانه‌های غربی قرار می‌دهند.

این فعالان از رهبران دولت وحدت ملی خواستار احترام‌ به حقوق خبرنگاران و اجرایی شدن قانون حق دسترسی به اطلاعات شدند.

اطلاعات در دسترس خبرنگاران قرار نمی‌گیرد

«صدیق‌الله توحیدی» رئیس دفتر حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: خشونت علیه خبرنگاران و عدم دسترسی به اطلاعات چالشی است که فعالان رسانه‌ای افغانستان در طول 3 دهه با آن مواجه بوده‌اند.

وی با بیان اینکه در سال جاری مشکلات امنیتی خبرنگاران افزایش یافته، تصریح کرد: چالش‌های امنیتی فرا ‌روی خبرنگاران و عدم دسترسی آنها به اطلاعات سبب نگرانی نهاد‌های حامی رسانه‌ها و فعالان رسانه‌ای شده است.

توحیدی عدم دسترسی به اطلاعات را یکی از مشکلات موجود فرا ‌روی رسانه‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: اکنون با وجود تأیید قانون «حق دسترسی به اطلاعات»، اطلاعات مربوط مورد نیاز در دسترس خبرنگاران قرار نمی‌گیرد.

رئیس دیده‌بان حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان همچنین تأکید کرد: قانون حق دسترسی به اطلاعات باید اجرایی شده و دولت وحدت ملی مکلف است تا زمینه اجرایی شدن آن را مساعد کند.

افغانستان خانه امنی برای خبرنگاران نیست

در همین حال «نوید محمدی» خبرنگار تلویزیون «میترا» با بیان اینکه فرهنگ ارائه اطلاعات در نهاد‌های دولتی و خصوصی نهادینه نشده، گفت: در حال حاضر خبرنگاران برای دسترسی به اطلاعات مورد خشونت قرار می‌گیرند.

محمدی افزود: بیشترین خشونت‌ها از سوی پلیس و نهاد‌های امنیتی انجام می‌شود که موانعی را پیش روی کار خبرنگاری ایجاد کرده است.

وی با ابراز اینکه خشونت علیه خبرنگاران روز بروز افزایش می‌یابد، تصریح کرد: دسترسی به اطلاعات حق خبرنگاران است، اما در اکثر موارد بجای اطلاعات،آن‌ها مورد خشونت قرار می‌گیرند که این مورد خود نگران‌کننده است.

این خبرنگار افغانستانی با بیان اینکه افغانستان خانه امنی برای خبرنگاران نیست، تأکید کرد: دولت باید از خبرنگاران حمایت کند، زیرا آنها چشم و گوش مردم بوده و اطلاعات موثق را به مردم می‌رسانند.

نوید محمدی با بیان اینکه نهاد‌های دولتی بویژه در ولایت‌های کشور باید اطلاعات را در دسترس خبرنگاران قرار دهند، گفت: فرهنگ ارائه اطلاعات به خبرنگاران باید نهادینه شود.

خبرنگاران از اطلاعات محروم هستند

«سیدحمزه حسینی» خبرنگار خبرگزاری صدای افغان «آوا» در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: خبرنگاران در افغانستان جایگاهی نداشته و تا حد زیادی از اطلاعات محروم هستند.

حسینی افزود: در برخی مواقع مسئولان ادارات، اطلاعات را در اختیار خبرنگاران قرار نمی‌دهند و با آنها رفتار زشتی دارند.

وی با بیان اینکه دسترسی به اطلاعات در ادارات دولتی دشوار شده، تصریح کرد: محدودیت‌های زیادی فرا روی خبرنگاران افغانستانی وجود دارد.

این خبرنگار افغانستانی نهاد‌های دولتی را عامل خشونت و منع دسترسی به اطلاعات عنوان کرد و گفت: دولت و مسئولان دولتی باید اطلاعات را در دسترس خبرنگاران قرار داده و محدودیت‌ها را کاهش دهد.

اطلاعات مهم در دسترس رسانه‌های غربی قرار می‌گیرد

همچنین «مهدی حسینی» خبرنگار تلویزیون «آرزو» با بیان اینکه قانون حق دسترسی به اطلاعات نیز از سوی دولت تأیید شده گفت: اکنون نیز اطلاعات در دسترس خبرنگاران قرار نگرفته و خبرنگاران را با محدودیت‌های زیادی مواجه می‌کنند.

حسینی با ابراز اینکه نهاد‌های دولتی اطلاعات مهم را کتمان می‌کنند، افزود: این نهاد‌ها بیشتر اطلاعات را در اختیار رسانه‌های غربی قرار می‌دهند.

وی با اظهار نارضایتی از برخورد برخی مسئولان دولتی با خبرنگاران، تصریح کرد: برخی مسئولان دولتی طوری با خبرنگاران برخورد می‌کنند که گویا خبرنگاران دشمنان دیرینه دولت و دولتمردان باشند.

این خبرنگار و فعال رسانه‌ای با بیان اینکه به پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران توجه نشده، گفت: دولت باید به حق خبرنگاران احترام گذاشته و اطلاعات مهم را در دسترس آنها قرار دهند.

اطلاعات در دسترس خبرنگاران قرار بگیرد

در همین حال «احمدشفیق محمدی» خبرنگار تلویزیون «میوند» در گفت‌وگو با خبرنگار ما، عدم دسترسی به اطلاعات را بزرگترین چالش فرا روی خبرنگاران توصیف کرد و گفت: این مورد باید مورد توجه جدی دولت قرار بگیرد.

محمدی با تأکید بر اینکه حقوق خبرنگاران نباید پامال شود، افزود: دسترسی به اطلاعات حق خبرنگار بوده و مسئولان دولتی باید آن را در اختیار خبرنگاران قرار دهند.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: خبرنگاران بازگو کنندگان حقایق هستند که باید مورد احترام دولت و ملت قرار گیرند.

این در حالی است که سال 2016 میلادی بدترین سال برای خبرنگاران افغانستان بوده و در ضمن آن کمترین اطلاعات از سوی دولت با رسانه‌ها شریک شده است.

انتهای پیام

http://fna.ir/11LRHK

قاب کوچک...
ما را در سایت قاب کوچک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر ghabekochak بازدید : 152 تاريخ : يکشنبه 11 مهر 1395 ساعت: 12:23