حقی به نام «آزادی تعلیم و تربیت» برای همه مردم

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در واژه‌نامه تخصصی(ترمینولوژی) آموزش و پرورش در خصوص واژه آرای وحدت‌ رویه/ Precedent؛ Based Voting: روال تقریباً یکسان در صدور آرای هیأت عمومی دیوان‌ عالی کشور که پیروی از آن برای تمام دادگاه‌ها الزامی است.

روش یا تصمیم مشابه قاضی یا قضات دادگاه در مورد یک دعوا یا متهم.

اندیشه، عقیده یا داوری یکسان شخص در مورد کسی یا کاری، عقیده اکثریت یا همگی افراد یک هیأت، گروه یا انجمن یا جامعه؛ جمع رأی.

آرایه/ Array؛Décor؛Taxon؛Irony؛Metonymy: مجموعه‌‏ای از داده‌های همنام یا واژه‌های هم‌نوع، اشیاء، اثاث یا لوازمی با آرایش مشخص، بر حسب مقدار یا اندازه آنها یا هر یک از سطوح نام‌گذاری شده در رده‏‌بندی موجودات زنده.

تعدادی از تقسیمات فرعی که در تقسیم یک رده یا یک بخش که دارای خصوصیات واحدی هستند. مثل آرایه شعر، نمایش نامه، داستان و مکالمه که هر یک از تقسیم‌ها در یک آرایه باید دافع تمام تقسیمات دیگر و کل آرایه باید جامع محتوای رده باشد.

در بازیابی اطلاعات، توالی سرشناسه‌ها در یک بایگانی و نیز تعدادی از واژه‌هایی که جست‌و‌جو بر مبنای آن‌ها انجام می‌گیرد.

ترتیب یا توالی تعدادی از چیزها بر حسب مقدار آنها، معمولاً از بزرگ به کوچک یا برعکس.

آرمان/ Ideal/Goals: موقعیت ایده‌آل یا وضع مطلوبی که فرد به‌ صورت آگاهانه، شخصاً یا به‌وسیله متخصصان مربوط، آن را سودمند تشخیص داده، برگزیده و برای تحقق آن، فعالیت‌های آگاهانه‌ای انجام می‌دهد. 

اهداف نهایی و بلند‌مدت ارزشی یا چشم‌انداز اصلی که معمولاً به‌صورت خط‌مشی کلی بیان می‎شود و مسیر کلی پیشرفت‌ها را برای هدایت سازمان ترسیم می‌کند که «آرمان‌های سیاستی» نیز نامیده می‎شود.

آنچه شخص یا گروهی دستیابی به آن را هدف معنوی خود می‌دانند، امید، آرزو، غایت، اصل.

آزادى تعلیم‌ و‌ تربیت/ Education Freedom: حق برخورداری آزادانه از تعلیم و تربیت که‌ به موجب این آزادى فردى، اشخاص در انتخاب معلّم آزادند و این آزادى و اختیار را دارند که هر چه مى‌دانند به دیگران بیاموزند.

 داشتن حق یا امکان عمل کردن بر اساس خواست یا اراده خویش در یاد دادن و یاد گرفتن، اختیار، قدرت انجام عمل و ترک عمل، قدرت انتخاب؛ خلاف بندگی، رقیت، عبودیت، اسارت و اجبار.

آینده پژوهی/ Futures Study: مجموعه تلاش‌های علمی، هدفمند و سازمان‌یافته‌ای که با استفاده از تجزیه و‌ تحلیل منابع، الگوها و عوامل متغیّر یا ثابت، به تجسّم آینده‌های بالقوّه و برنامه‌ریزی برای آنها می‌پردازد.

آینده‌پژوهی منعکس می‌کند که چگونه از دل تغییرات یا تغییر نکردن امروز، واقعیّت فردا متولّد می‎شود.

واژه آینده‌ها، «فیوچرس» به این دلیل استفاده شده است که با بهره‌گیری از طیف وسیعی از متدلوژی‌ها، به‌جای تصوّر «فقط یک آینده»، به گمانه زنی‌های نظام‌مند و خردورزانه، در مورد نه فقط «یک آینده» بلکه «چندین آینده متصوّر» مبادرت شود.

آینده‌پژوهی، یک فرآیند تصمیم‌گیری پیش‎دستانه است که به توسعه فضای طرح ریزی منجر می‎شود و افق نگاه حداقل آن ده، بیست و سی سال آینده است، در حالی که برنامه‌ریزی‌های متعارف به یک تا پنچ سال آینده معطوف است.

آینده‌نگاری

آینده‌نگری/ Prediction؛Futurism: فرآیند نظام‌مند و علمی مشاهده یا پیش‌بینی تغییرات بلند‌مدت پدیده‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تکنولوژیکی بر اساس فرضیات ممکن و تجزیه و‌ تحلیل روند تحوّلات آتی، عوامل متغیّر یا ثابت به مدد پیش فرض‌های خاص و روابط حاکم بر آنها.

انتهای پیام/

قاب کوچک...
ما را در سایت قاب کوچک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر ghabekochak بازدید : 191 تاريخ : پنجشنبه 12 اسفند 1395 ساعت: 15:23