دولت روحانی اردوگاه شهید باهنر را ۴ هزار میلیارد در رهن گذاشت/ «رئیسی» باغات آستان قدس را در اختیار اردوگاه‌های فرهنگی دانش‌آموزان قرار داد

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرگزاری فارس، اگرچه قدمت اردوگاه کنونی شهید باهنر به سال 1260 برمی‌گردد اما در سال 1314 توسط وزارت فرهنگ اجاره و در اختیار سازمان ملی پیشاهنگی قرار گرفت تا برای اردوگاه به فعالیت‌های اردویی و فوق‌ برنامه اختصاص یابد.

از سال 1335 کلیه اراضی و ساختمان‌های منظریه در اختیار سازمان پیشاهنگی قرار گرفت و در برنامه‌های عمرانی 5 ساله برای توسعه و عمران این فضا اعتباراتی منظور شد.

این مکان در سال 1364 در مراسم باشکوهی که در حضور خانواده شهید باهنر به یاد خدمات ارزنده او در وزارت آموزش و پرورش به ویژه تأسیس نهاد مقدس امور تربیتی به نام اردوگاه شهید باهنر نام‌گذاری شد.

اردوگاه شهید باهنر از نظر اهمیت اولین اردوگاه کشوری در مساحتی حدود 200 هکتار در بهترین نقطه کشور از نظر موقعیت مکانی، جغرافیایی و اقتصادی قرار دارد. سالانه حدود 400 هزار نفر که 300 هزار نفر آنان دانش‌آموز هستند به فعالیت‌های فرهنگی، هنری، ورزشی، علمی و تربیتی می‌پردازند.

در حالی که همگان در انتظار ثبت ملی این مکان فرهنگی بودیم با خبر شدیم که در مقابل 4 هزار میلیارد تومان اوراق قرضه اسلامی (صکوک) برای پرداخت پاداش پایان خدمت معلمان که به افتخار بازنشستگی نائل آمده‌اند در دفترخانه 119 شهر تهران به مدت 3 تا 4 سال در رهن وزارت اقتصاد و امور دارایی قرار گرفت که در صورت عدم پرداخت مبلغ فوق در پایان مهلت مقرر این مکان به وزارت اقتصاد و دارایی تعلق خواهد گرفت.

این اقدام ناپخته از چند بُعد قابل نقد است: 

1- پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان همانند سایر کارکنان دولت با فاصله حداکثر 3 ماهه می‌بایست پرداخت شود و این از تکالیف اولویت‌دار دولت است که چنانچه منابع مالی آن تأمین نشود به جای اختلال در روند فعالیت مکان‌های زنده‌ای چون اردوگاه شهید باهنر، سهام شرکت‌های دولتی ورشکسته و تعطیل را فروخته و این مطالبات پرداخت می‌شد. این امر مسبوق به سابقه است و چرا از اوراق صکوک اجاره باید تأمین شود؟

2- به نظر می‌آید وزارت اقتصاد و دارایی خیلی زیرکانه در صدد تصرف مکانی است؛ (اردوگاه شهید باهنر) که در سال 1300 هـ ق و در دوران حکومت رضاخان در سیاهه املاک وزارت مالیه (اقتصاد و دارایی کنونی) قرار داشته است ولی بعدها رضاخان آن را در شمار املاک سلطنتی پهلوی قرار داد.

اگر عمدی در کنار نبوده است چرا از املاک مازاد بلااستفاده آموزش و پرورش استفاده نشده است؟ آدم یاد آن لطیفه می‌افتد که پسری به میوه‌فروشی رفت و بدون اینکه خرید کند موزها را می‌خورد و وقتی میوه‌فروش با او برخورد شدید و جدی کرد پدر آن پسر موزخور اعتراض کرد و گفت چرا چنین کاری می‌کنید این بچه دیوانه است! میوه‌فروش رو به پدر پسرک کرد و گفت اگر دیوانه است چرا به جای موز پیاز نمی‌خورد.

3- چگونه دولت در حین اجرای سند 2030 کذایی که یکی از شاخص‌های آن افزایش سرانه‌های اینگونه فضاها است (البته برای فعالیت‌هایی چون پیشاهنگی سابق) حاضر به چنین اقدام عجیبی شد.

4- آیا این اقدام با مواد و بندهای اسناد بالادستی آموزش و پرورش به ویژه سندهای تحول بنیادین و سند برنامه درسی ملی و مبانی آنها که تأکید بر تقویت فعالیت‌های گروهی -اردویی، برای تقویت نشاط و آمادگی معلمان و دانش‌آموزان در فرایند یاددهی - یادگیری مغایر نیست.

5- مهم‌ترین دلیل این است که براساس پژوهش‌های انجام شده فضاهای مازاد اردوگاهی دانش‌آموزی یکی از نیازهای اساسی دانش‌آموزان به ویژه در شرایطی که زندگی ماشینی تحرک و تعامل حضوری آنان را به حداقل رسانیده است، می‌باشد. نتایج این پژوهش‌ها بیانگر این امر است فضاهای اردوگاه به عنوان بستری برای پرورش دانش‌آموزان با تأمین خواسته‌ها و نیازهای آنان همچنین به‌روز شدن رشد فیزیکی و اجتماعی آنها کمک می‌کند.

در پایان پیشنهاد می‌شود که وزارت آموزش و پرورش برای جبران این اقدام غیر معمول و ناپخته نسبت به جایگزینی اسناد رهنی از محل شرکت‌های زیان‌ده و البته به دولت (همانند سال‌های 1387 و 1388 که مطالبات فرهنگیان از این محل پرداخت شد) و در غیر این صورت از محل املاک مازاد بلااستفاده (با آینده‌نگری به دلیل رشد جمعیت دانش‌آموزی) در اختیار وزارت آموزش و پرورش اقدام کند.

همچنین نسبت به ثبت ملی اردوگاه شهید باهنر (50 هکتار پایین و 150 هکتار کلکچال) اقدام نماید. 

در پایان جا دارد از جناب حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی تشکر کرد که با درک نیازهای گردشگری، اوقات فراغت و اردویی دانش‌آموزان ابتدایی اسفند سال 1395 و در هفته تربیت اسلامی و سالروز تأسیس امور تربیتی باغ‌های متعلق به آستان قدس رضوی در سراسر کشور را با حفظ فضای آنها به اردوگاه‌های فرهنگی و تربیتی ویژه جوانان و نوجوانان و دانش‌آموزان اختصاص دادند.

امیدواریم مسئولان آموزش و پرورش در راستای توسعه کمی و کیفی فضاهای تربیتی با تأسی از نماینده مقام معظم رهبری در آستان قدس رضوی در جهت گسترش کمی و کیفی و صیانت از اماکن اردویی و فوق برنامه دانش‌آموزان اقدام نمایند.

انتهای پیام/

قاب کوچک...
ما را در سایت قاب کوچک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر ghabekochak بازدید : 230 تاريخ : پنجشنبه 28 ارديبهشت 1396 ساعت: 13:17