باید به سمت وقف محصولات کشاورزی برای حفظ طبیعت برویم

ساخت وبلاگ

نذر برای طبیعت؛ ایده جدید و بکری است که  تنها می توان از یک محیط بان فعال و رسانه ای انتظار داشت.احمد بحری محیط بان قمی، نزدیک یکسال است طرحی را با عنوان «نذر طبیعت» اجرا می کند.

وی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارسمی گوید: با شروع طرح «نذر طبیعت» به صورت خودجوش و مردمی بدون درخواست و فراخوانی نذرهای زیادی برای تهیه علوفه و آبشخور حیات وحش شکل گرفته است.

وی به ماجرای جوانانی در یکی از روستاهای خراسان می پردازد که با الهام از نذر طبیعت ماهانه مبلغ 10 هزار تومان را جمع کرده اند تا بتوانند منبع آبی را برای وحوش منطقه خود بخرند و این منبع آب به تازگی در منطقه بجستان خراسان با کمک محیط بانان نصب شده است.

بحری از دیگر حرکت های مردمی در این زمینه به طرحی اشاره می کند که در منطقه حیات وحش یخاب استان اصفهان و شهرستان آران و بیدگل به صورت خودجوش با تشکیل یک انجمن در این منطقه آبشخوری برای حیات وحش ساخته اند.

احیای چشمه ها و بازسازی منابع آب زیستگاهها هدف اصلی نذر طبیعت

از احمد بحری می پرسم آیا به دنبال اهداف وقف هم در این زمینه هستید، وی پاسخ می دهد: اهداف وقف در این ایده دنبال نمی شود و بیشتر به فکر احیای چشمه ها و بازسازی منابع آب زیستگاهها با نذر آب و علوفه هستیم.

این محیط بان با تاکید براینکه احیای چشمه ها و منابع آب در مناطقی که دچار خشکسالی شده است برای محیط زیست بسیار حائز اهمیت است، اظهارمی کند: چشمه ها و منابع آب مورد نیاز حیات وحش معمولا در تابستان خشک می شوند و باعث پراکنده شدن حیات وحش و بالا رفتن ریسک آسیب به آنها می شود، به همین دلیل برای اینکه حیات وحش متمرکز باشند به فکر بازسازی چشمه ها و منابع آب افتادیم.

بحری می گوید: نذر طبیعت در کنار تامین آب، به دنبال تامین علوفه وحوش هم به صورت کنترل شده هست، اما این بخش با احتیاط بیشتری پیش می رود.

وی دلایل فنی و کارشناسی را علت این احتیاط عنوان می کند.

وی تصریح می کند: سعی  ما بر این است که پخش علوفه در میان خیرین گسترش پیدا نکند. البته به اجبار در برخی مناطق به دلیل خشکسالی علوفه تقسیم می شود تا وحوش پراکنده نشده و در مناطق ناامن و یا در جاهایی که زمستان بارش های شدیدی رخ می دهد، علوفه به اندازه وجود داشته باشد.

بحری ایده جالبی برای پرداختن به بحث وقف همراه با ایده نذر طبیعت دارد او می گوید:  زارعین و کشاورزان، می توانند قسمتی از زمین هایشان را برای کاشت علوفه وقف کنند تا منافع آن برای حیات وحش منطقه اختصاص یابد.

ایده پرداز نذر طبیعت می گوید: کشاورزان از چشمه ها و قنات هایی استفاده می کنند که بخشی از آن سهم حیات وحش است به همین جهت باید به فکر فرهنگسازی باشیم تا کشاورزان با توجه به این حق نادیده و پنهان بخشی از درآمد کشت یا محصول شان را وقف طبیعت کنند.

بحری تاکید می کند: اگر کشاورز بداند که از سهم حیات وحش در محصول او پنهان است، مطمئنا بخشی از محصول خود را وقف حفظ حیات وحش و طبیعت خواهد کرد.

او به طرحی اشاره می کند که در مازندران از سوی برخی محیط بانان اجرا شده و موفق بوده است، آنها قسمتی از اراضی منطقه حفاظت شده را گندم کاشتند و این گندم ها رشد کرده و منبع تغذیه قرقاول های منطقه شده است.

به گفته وی اگر بخشی از علوفه را وقف طبیعت و محیط زیست کنیم ،می توانیم  به سمت وقف محصولات برای حفظ طبیعت و وحوش پیش برویم.

انتهای پیام/

قاب کوچک...
ما را در سایت قاب کوچک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر ghabekochak بازدید : 203 تاريخ : يکشنبه 31 ارديبهشت 1396 ساعت: 11:13