معرفی رشته «ساخت مصنوعات فلزی»

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس،‌ رشته «ساخت مصنوعات فلزی» در زمینه صنعت از گروه مکانیک قرار دارد.

*معرفی رشته

رشد و پیشرفت صنعت در جوامع کنونی و صنعتی شدن کشورها باعث شده است که کمبود نیروی متخصص و تکنسین برای راه‌اندازی و نوآوری، بیشتر احساس شود، به همین دلیل اکثر جوامع بشری سرمایه‌گذاری خود را برای آموزش و تربیت این نیروها متمرکز ساخته‌اند.

رشته صنایع فلزی و شغل‌های مرتبط با آن از جمله رشته‌ها و مشاغلی هستند که روز به روز نیاز به آنها افزایش می‌یابد و تقریباً می‌توان گفت بدون وجود تکنسین‌ها و متخصصین این گروه بسیاری از مراکز صنعتی راه‌اندازی نخواهد شد. اگر کمی به اطراف خود بیشتر توجه نمایید، اثر یا آثاری از رشته و شغل‌های مرتبط به آن می‌بینید مانند کمد، کابینت، میز تحریر، در و پنجره و بدنه انواع اتومبیل و... که تنها قسمت کوچکی از فعالیت‌های این رشته می‌باشد. بنابراین جامعه کنونی هیچ‌گاه از مشاغل مرتبط با صنایع فلزی مانند اتومبیل و... که تنها قسمت کوچکی از فعالیت‌های این رشته می‌باشد. بنابراین جامعه کنونی هیچ‌گاه از مشاغل مرتبط با صنایع فلزی مانند جوشکاری برق، جوشکاری در و پنجره، جوشکاری آرگون و جوشکاری لوله‌های گاز بی‌نیاز نخواهد بود.

*سطح آموزشی مهارت‌ها

هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، در طی 3 سال تحصیلی سه استاندارد مهارت شغلی ذیل را می‌گذرانند:

در و پنجره‌ساز آلومینیومی، در و پنجره‌ساز آهنی، جوشکاری گاز درجه 2

*آینده تحصیلی و شغلی

فارغ‌التحصیلان این رشته در موقعیت‌های شغلی زیر می‌توانند فعالیت کنند:

به عنوان جوشکاری درجه 2 برق ـ ‌به عنوان جوشکاری درجه 2 گاز، به عنوان اپراتور انواع دستگاههای خم، گیوتین و... در کارگاه‌ها و کارخانجات مختلف ـ به عنوان سازنده تانکر ـ به عنوان سازنده وسایل فلزی و کابینت

مونتاژکار در کارخانجات تولیدی صنایع فلزی ـ برشکار در کارخانجات تولیدی صنایع فلزی ـ به عنوان سازنده لوازم اداری و دفتری (میز تحریر، فایل، کتابخانه و...) تولید وسایل خانگی و یخچال، کولر و... صنایع کشاورزی (بدنه خرمن‌کوب و...) ـ صنایع اتومبیل‌سازی (بدنه و شاسی اتومبیل) ـ صنایع نفت و پتروشیمی (لوله‌های انتقال، هواکش، لوله‌های بخار و...) ـ صنایع کشتی‌سازی (بدنه و مخازن سوخت) ـ صنایع هوایی (بدنه و صندلی هواپیما و...) ـ صنایع الکتریکی برشکاری، جوشکاری صنایع نظامی، اسکلت‌سازی، در و پنجره‌سازی ـ خمکاری ورقهای فلزی ـ لوله و پروفیل ـ برشکاری گاز و برق ـ لحیم‌کاری نرم و سخت ـ جوشکاری اسکلت‌های فلزی، مخازن آب و... ـ جوشکاری با شعله گاز، قوس الکتریکی و مقاومتی ـ جوشکاری با گازهای محافظ و زیر پودری جوشکاری با آرگون و الکترود مصرف شدنی.

دیپلمه‌های این رشته می‌توانند در مقطع کاردانی (فوق دیپلم) در دانشگاه‌های سراسری، آزاد و علمی کاربردی ادامه تحصیل داده و مدرک کاردانی خود در رشته‌های مجزای صنایع فلزی و جوشکاری دریافت کنند و برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی (لیسانس) می‌توانند در رشته و دانشگاه‌های زیر شرکت کنند:

1ـ دانشگاه‌های سراسری رشته‌های فنی مهندسی مانند طراحی و نقشه‌کشی صنعتی ـ ساخت و تولید ـ ماشین ابزار و...

2ـ دانشگاه آزاد رشته مهندسی جامدات

3ـ دانشگاه جامع علمی کاربردی و دانشگاه‌های غیرانتفاعی در رشته مهندسی جوش شرکت کنند.

*ساعت آموزش

رشته «ساخت مصنوعات فلزی» دارای 109 ساعت آموزش است که شامل 42 ساعت دروس عمومی، 56 ساعت شایستگی‌های فنی، 2 ساعت شایستگی‌های پایه و 9 ساعت شایستگی‌های غیرفنی است.

استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «شیمی متشکل از 2 واحد نظری»، «جوشکار گاز درجه 2 متشکل از 2 واحد نظری و 10 واحد عملی»، «در و پنجره‌ساز پروفیل آهنی درجه 2 متشکل از 2 واحد نظری و 13 واحد عملی»، «در و پنجره‌ساز آلومینیومی متشکل از 2 واحد نظری و 13 واحد عملی» و «کارورزی متشکل از 4 واحد عملی» است.

انتهای پیام/

قاب کوچک...
ما را در سایت قاب کوچک دنبال می کنید

برچسب : مصنوعات, نویسنده : امیر ghabekochak بازدید : 165 تاريخ : دوشنبه 8 آبان 1396 ساعت: 22:02