آشنایی با تحصیلات کلاسیک

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در واژه‌شناسی (ترمینولوژی) آموزش و پرورش در تعریف عبارت تبعیض/Discrimination/Prejudice آمده است: هرگونه تفاوت، محرومیت یا تقدم که بر پایه نژاد، رنگ پوست، جنسیت، مذهب، عقیده سیاسى یا سابقه ملّیت، آبا و اجداد یا طبقه اجتماعى بر قرار شده و در امور مربوط به استخدام و اشتغال، تساوى احتمال موفقیت و رعایت مساوات شرایط سلوک با کارگر را به کلى از میان برده یا بدان لطمه وارد سازد.

بعضی را بر بعضی برتری دادن، برتر شمردن نژادی نسبت به نژاد دیگر، ترجیح بعض کسان بر بعض دیگر بدون مجوز مشروع و قانونی، گزیدن پاره‌ای و ترک و رد پاره‌ای دیگر، تقسیم و جدا کردن بعضی را از بعضی، جزء جزء کردن، پاره پاره کردن، جدا کردن برخی از برخی دیگر، برخی را قبول و برخی را رد کردن.

تبعیض جنسیتی/Gender Discrimination: نوعی تمایز قائل شدن بین انسان‌ها و برتری بخشیدن به یک جنس خاص و تحت ستم قراردادن و نادیده گرفتن توانایی‌ها و حقوق جنس دیگر، نگرش‌ها و اعتقاداتی که به غلط توانایی‌های معینی را به افراد یک جنس نسبت داده یا انکار می‌کند و به این وسیله درصدد توجیه نابرابری‌های جنسیتی و نابرابری زن و مرد در برابر امکانات، اشتغال و آموزش بر می‎آید.

در تبعیض جنسیتی انسان‌ها به دو گروه تقسیم می‌شوند، آنان که همجنس فردند و آنان که در جنس مخالف او جای می‌گیرند. گروه اول بی هیچ دلیل موجهی رجحان می یابند و برتر شناخته می‌شوند و گروه دوم نادیده گرفته می‌شوند. تبعیض جنسیتی در مواردی آشکار و در مواردی دیگر نهان یا نامشهود است و گاه به‌صورت آگاهانه اعمال می‎شود و گاه حالتی نا آگاه دارد.

تبیین/Explanation: فرآیند عقلی ـ پژوهشی (معرفتی) که بر اساس دلیل و برهان و به شیوه‌ای منسجم و منطقی یا بیانِ علل و عواملِ رخ دادنِ پدیده‌ای خاص است که به بررسی جنبه یا جنبه‌های گوناگون یک مسئله پرداخته و از پیدایش مسئله مجهول یا امر مبهم، به‌وجود می آید، به‌گونه‌ای که رخ دادنِ آن توجیه و ابعاد و زوایای تاریک آن روشن شود. از دیدِ بسیاری از فلاسفه، یکی از اهدافِ اساسی و محوریِ علم، تبیینِ پدیده‌ها یا استنتاجِ بهترینِ تبیین و رسیدن به بهترین فرضیه از یک مجموعه از مشاهدات است.

توضیح، بیان و تفسیر، هویدا کردن، هویدا شدن «کنش یا فرآیند توضیح و شرح»، «چیزی که شرح و بیان می‎شود»، «وضوح سازی از بد فهمی‌ها»، «آشتی»، «تلفیق»، «تطبیق»، بیان کردن، آشکار ساختن.

تجربه/Experience: شرکت فعال و آگاهانه در رویدادها یا فعالیت‌هایی که منجر به کسب آگاهی یا مهارت می‎شود و آگاهی یا مهارتی که از این راه به‌دست می‎آید یا هر رویداد و اتفاقی که در زندگی شخصی به وقوع پیوسته باشد و معلومات کسب شده، شناخت، اندیشه یا احساس حاصل شده از این رویداد.

امتیاز و راهبری اکتسابی در زمینه‌ای خاص، برای کسب و برخورداری از دانشی عمیق و آشنایی با روش‌های کار که به مرور زمان و حین انجام خدمت از طریق انجام امور مربوط به وظایف هر شغل به‌دست می آید. ملاک تخصیص امتیاز و تعیین درجات این عامل، بستگی به مدت زمانی دارد که تجربیات عاید می‎شود.

تجربه و تخصص دو کلمه مربوط به هم بوده و معادل‌های فارسی واژه‌های «اکسپرینس» و «اکسپرت» در انگلیسی هستند، آزمودن، آزمایش، آزمایش کردن، تجارب، مجموع معلومات کسب شده.

تجربی/Empirical: آگاهی، مهارت یا هر آنچه که مبتنی بر نتایج اندازه‌گیری، آزمایش و مشاهده مکرر است.

آزمایشی، منسوب به تجربه، قضایای تجربی، قضایایی که عقل به‌جهت احساس متکرر بدان حکم کند، بی آنکه سبب آن را دریابد.

تجزیه و‌تحلیل/Study/Analysis: فرآیند بررسی و شکستن کلیت یک موضوع به قسمت‌های مختلف، تفکیک یک مطلب به اجزای تشکیل دهنده آن، فهرست‏بندی داده‌های یک مسئله و داده‌های دیگر مربوط به آن و سپس جست وجوی هدف با مشخّص کردن مراحلی که باید طی کرد و سرانجام تعیین ماهیت و توجیه نتیجه آن.

توصیف چگونگی توزیع داده‌های تجربی هر یک از متغیرهای مستقل و وابسته (در کارهای پژوهشی) از طریق شاخص‌های آماری مناسب، بیان رابطه علّی میان متغیرها و مقایسه آن که در سه سطح «توصیف»، «تبیین» و «تفسیر» قابل انجام است.

حل کردن، تجزیه کردن، جزء جزء کردن چیزی، پاره‌های یک جسم مرکب را از هم جدا کردن، تبدیل یک جسم به چند جسم ساده‌تر.

تجزیه و‌ تحلیل شغل/Job Analysis: فرآیند جمع‌آوری، طبقه‌بندی و بررسی ماهیت و ویژگی‌های هر یک از مشاغل و گزارش اطلاعات کافی در زمینه مشاغل موجود در یک سازمان، تعیین وظایف، فعالیت‌ها، خصوصیات لازم و شرایط محیطی مناسب برای درست انجام دادن وظایف شغلی که هم اکنون انجام می‎شود. با تجزیه و‌تحلیل شغل، مشخص می‎شود که هر شغل چه وظایفی را شامل می‎شود و برای احراز و انجام شایسته آن، چه مهارت‌ها، دانش‌ها، توانایی‌ها و چگونه محیطی لازم است. این اطّلاعات سپس برای تکمیل یا تجدید نظر در شرح وظایف به‌کار می‌روند که شامل دو بخش توصیف شغل (شناسایی وظایف و فعالیت‌هایی که در شغل انجام می‌گیرد) و تصریح شغل (شناسایی شرایط و مهارت‌های موردنیاز برای انجام وظایف) است.

تجسم/Visualization: یک قانون علمی که قدرت و توانایی انسان در شکل دادن به تصاویر، اشیا، موجودات و پدیده‌های غایب یا خارج از محدوده دید در ذهن را نشان می‌دهد.

تصویر ذهنی، مجسم شدن، تناور شدن، به‌صورت جسم در پیش چشم نمایان شدن، بر کاری بزرگ شدن، به کار بزرگ شدن.                                                                                                        تجهیز/Equipping: عمل یا فرآیند تهیه وسایل، لوازم و امکانات لازم برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های احداث شده، مانند خرید میز و نیمکت برای مدرسه و تجهیز درمانگاه با وسایل مورد نیاز، نصب تجهیزات خریداری شده نیز در این گروه قرار می‌گیرد.

آراستن، آماده کردن، مهیا ساختن، بسیج کردن.

تجهیزات آموزشی/Educational Equipment: وسایل و امکاناتی که در فرآیند آموزشی استفاده می‎شود. مانند وسایل آزمایشگاهی و کارگاهی، میز و نیمکت، صندلی، مبلمان، ماشین آلات یا دیگر لوازم جانبی ساخته شده، آنچه برای کاری مورد‌نیاز است.

ساز و برگ، وسایل کار و کارزار؛ جمع تجهیز

تحصیلات کلاسیک/Academic Education: مجموعه معلومات و آموخته‌های لازم برای تصّدی و انجام وظایف هر شغل که از طریق دوره‌های دبستان، راهنمایی، دبیرستانی و دانشگاهی به‌دست می آید. ملاک تخصیص امتیاز و تعیین درجات این عامل بستگی به میزان تحصیل، محل تحصیل و ارتباط رشته تحصیلی مورد‌نیاز شغل دارد.

آنچه در یک مؤسسه آموزشی تحصیل شده است، آموزش؛ درس‌هایی که در مدارس خوانند و بیشتر در مورد مدارس عالی گفته می‎شود؛جمع تحصیل.

انتهای پیام/

http://fna.ir/a24iao
نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

قاب کوچک...
ما را در سایت قاب کوچک دنبال می کنید

برچسب : تحصیلات, نویسنده : امیر ghabekochak بازدید : 200 تاريخ : سه شنبه 23 آبان 1396 ساعت: 23:20